• Follow railtrack on WordPress.com
  • Laatste nieuws

    01/11/16
    Weblog (blogs) gesloten


    06/02/17 - Update CabDrive
    07/12/16 - Update TrainKit
    11/11/16 - Update TrainSim
  • Recent aangeraden

  • Blog statistiek

    • 673.508 hits
  • Categorieën

  • Arriva op de Vechtdallijn

    411 KRISHNAMURTI

    412 HERMAN BROOD

    413 JANNES

    514 THORBECKE

    515 HARRY MUSKEE

    516 DANIËL LOHUES

    517 WAR CHILD

    518 WILLEM JAN BARON VAN DEDEM

    519 JEROEN KRABBÉ

    520 ILSE DELANGE

    521 RELUS TER BEEK

    522 ROELOF ZEGERING HADDERS

    523 MIEN RUYS

    524 JAAP EN ALEID RENSEN

Gastfoto’s van Menno van Beelen (18/05/2016)

Euregiotoer

Met een paar vrienden heb ik een treintochtje gemaakt in de Euregio. Met het euregioticket is het mogelijk in zowel Nederland, België en Duitsland met de trein te reizen. Op de kaart zijn met blauwe stippellijntjes de spoorlijnen aangegeven waar de euregioticket gebruikt mag worden.

20160518_Menno_00_Euregio

De reis zijn we gestart in Maastricht en daar zijn we in de stoptrein naar Luik-Guillemins gestapt. Deze treinserie wordt gereden door een (niet gereviseerde) MS80 stel. Frappant is dat vanaf België de trein ineens een IC-trein is die op elk station stopt.

Te Liège-Guillemins hebben we een paar foto’s in het station gemaakt. Zo staan de IC-trein naar Maastricht en de L-trein naar Verviers-Central op de foto. De L-trein wordt gereden door een MS’66.

Vanuit Verviers zijn we met de groep naar Pepinster gereisd waarna we de L-trein naar Spa-Géronstère gepakt hebben. Spa Geronstere is een kopstation wat doodloopt onder een helling na een viaduct. Vanaf de straat is niet op te merken dat achter de huizen een station ligt. Op de foto is goed de TBL borstel te zien die onder de trein gemonteerd zit. Deze TBL-borstel zal contact maken met de Crocodille in het spoor, een spoel dat bijvoorbeeld in contact staat met een sein.

Na Spa-Géronstère is de reis voortgezet in de L-trein naar Aix-La-Chapelle. De trein stopte halverwege de rit in Verviers-Central om overstap te bieden op de IC-trein naar Eupen. Tijdens deze haltering had ik een paar minuutjes om een foto te maken van het station vanaf het perron. Hierna werd de reis voortgezet naar Aix-La-Chapelle, wat vanaf het Duitstalige gedeelte weer gewoon Aachen genoemd werd.

De dienst van Spa naar Aken wordt standaard gereden door klassieke motorstellen in de MS62 serie. Dit heeft met de toelating van materieel te maken, in Aken mogen tot op de dag van vandaag alleen MS66 stellen komen (stelnummers 601-676) die een Jeumont-Heidmann schakeling hebben. Zolang ander materieel niet toegelaten wordt op het Duitse net en de klassieke motorstellen ingezet kunnen blijven worden zullen deze op deze lijn te vinden blijven.

Aken, Aachen of Aix-la-Chapelle is een spoorwegstation in Duitsland waar veel internationale treinen voorbij komen. Op het moment dat wij daar waren hebben we die niet gezien. Wel ander materieel gezien in Duitsland zoals onze trein terug naar Spa (MS66) en de Rhein-Sieg-Express gereden door dubbeldeks materieel met een BR120 ervoor. Zo’n zelfde soort trein hebben wij naar Herzogenraht gepakt.

Herzogenrath is een klein stationnetje waar eigenlijk vrij weinig te beleven valt. Na een kwartier op de trein naar Nederland gewacht te hebben gelijk ingestapt. Via Heerlen en Maastricht in –Randwijk gestopt om foto’s van de Mat’64 te maken, waar toen nog van verwacht werd dat deze niet meer zou rijden.

In die trein zijn we daarna richting Roermond gereden waar ik een laatste foto van de Mat’64 gemaakt heb. In Roermond hebben we met de hele groep de trein naar Weert gepakt om onze dag daar bij de Griek te eindigen.

Geniet van de foto’s.

Menno