• Follow railtrack on WordPress.com
  • Laatste nieuws

    01/11/16
    Weblog (blogs) gesloten


    06/02/17 - Update CabDrive
    07/12/16 - Update TrainKit
    11/11/16 - Update TrainSim
  • Recent aangeraden

  • Blog statistiek

    • 673.508 hits
  • Categorieën

  • Arriva op de Vechtdallijn

    411 KRISHNAMURTI

    412 HERMAN BROOD

    413 JANNES

    514 THORBECKE

    515 HARRY MUSKEE

    516 DANIËL LOHUES

    517 WAR CHILD

    518 WILLEM JAN BARON VAN DEDEM

    519 JEROEN KRABBÉ

    520 ILSE DELANGE

    521 RELUS TER BEEK

    522 ROELOF ZEGERING HADDERS

    523 MIEN RUYS

    524 JAAP EN ALEID RENSEN

Sluiting van station Geerdijk

De sluiting van station Geerdijk ging niet ongemerkt voorbij. Vrijdag 29 april werd massaal afscheid genomen van één van de rustigste stations van Nederland.

Station Geerdijk is een halte in Geerdijk en werd geopend op 1 oktober 1906. Deze halte ligt aan de spoorlijn Mariënberg-Almelo. Meer info op Wikipedia.

Om een rechtstreekse treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg mogelijk te maken, moeten de treinen tussen Almelo en Mariënberg er korter over doen qua reistijd. Geerdijk moest daarom gesloten worden. Treinreizigers zullen na de sluiting van het station gebruik moeten maken van de stations Vroomshoop of Mariënberg, welke tussen de 2 en 4 kilometer van Geerdijk afliggen.

Er werd een oproep gedaan op Facebook door treinreiziger.nl en OV-magazine om de laatste avond dat het station geopend is, er met zoveel mogelijk mensen uit te stappen en wel om 19.06 uur. En dat is gelukt. Wel zo’n vier- tot vijfhonderd (het exacte aantal is niet bekend) trein enthousiastelingen gaven gehoor aan deze oproep. Bij aankomst van de trein (een dubbel stel LINT/41) stonden de nodige fotografen en pers, alsmede dorpsbewoners, de plaatselijke fanfare en de burgemeester van Twenterand de treinreizigers in de stromende regen op te wachten.

Nadat burgemeester Visser zijn toespraak had gehouden, was het tijd voor de groepsfoto. De treinreizigers op het perron en de fotografen in het natte bouwland aan de andere kant van de rails. Daarna gingen vele belangstellenden weer naar huis, maar de “diehards” doken nog even Café de Brug in voor een biertje. De laatste trein vertrok om 00.15 uur uit Geerdijk en toen was het voorbij.

ProRail is op 30 april al begonnen met het slopen van station Geerdijk, alsmede het vernieuwen van de bovenbouw. Op 6 juni is het project klaar en kunnen de treinen met een snelheid van 120 km/uur (nu was dat 80 km/uur) van Almelo naar Hardenberg (en weer terug).

De ‘railtrackers’ Paul uit Emmen, Marco uit Schiedam alsmede jullie Moderator waren getuige van dit evenement. Bijgaand een aantal foto’s.