• Follow railtrack on WordPress.com
 • Laatste nieuws

  01/11/16
  Weblog (blogs) gesloten


  06/02/17 - Update CabDrive
  07/12/16 - Update TrainKit
  11/11/16 - Update TrainSim
 • Recent aangeraden

 • Blog statistiek

  • 610.145 hits
 • Categorieën

 • Arriva op de Vechtdallijn

  411 KRISHNAMURTI

  412 HERMAN BROOD

  413 JANNES

  514 THORBECKE

  515 HARRY MUSKEE

  516 DANIËL LOHUES

  517 WAR CHILD

  518 WILLEM JAN BARON VAN DEDEM

  519 JEROEN KRABBÉ

  520 ILSE DELANGE

  521 RELUS TER BEEK

  522 ROELOF ZEGERING HADDERS

  523 MIEN RUYS

  524 JAAP EN ALEID RENSEN

Oude rijtuigen bij Wildlands Adventure Zoo Emmen geplaatst

Voor wie het nog niet weet, sluit na 80 jaar de bekende dierentuin in Emmen (Dierenpark Emmen) op 31 december a.s. haar deuren, om op 25 maart 2016 als WILDLANDS Adventure Zoo Emmen weer open te gaan op een andere locatie.
Dierenpark Emmen had ambitieuze plannen. Het nieuwe dierenpark wil mensen op een totaal andere manier van de natuur en haar bewoners laten genieten. Een avontuur dat je dwars door de wereld van leeuwen, giraffen, apen, neushoorns en andere dieren voert. En dat wordt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een klus voor aannemer VolkerWessels. Over een periode van ongeveer drie maanden zal WILDLANDS in fases worden opgeleverd; hiermee wordt nu begonnen. Het nieuwe park is 22 hectare groot en bestaat uit drie verschillende klimaatwerelden, een centraal ontmoetingsplein en een overdekte speeltuin.

Vier gethematiseerde treinwagons zijn afgelopen week op de Noordbargeres in Emmen geplaatst. Een 700-tons kraan hees de wagons op hun definitieve plek in de woestijn van WILDLANDS; een spectaculair gezicht. Bezoekers kunnen straks hier doorheen lopen en kamelen en onagers (wilde ezels) van dichtbij bekijken.

De treinwagons zijn afkomstig uit Hanau, bij Frankfurt. Ze zouden naar een museum gaan en komen van Museumeisenbahn Hanau. Waarom de wagons van de hand gedaan zijn, is mij tot op heden niet bekend. Meer info over deze vereniging is te vinden via deze link: http://www.museumseisenbahn-hanau.de. Foto’s van wagons staan onder de tab: Verein/Fahrzeuge.
Wildlands wist vier van de stellen te bemachtigen. De afgelopen weken zijn onder meer de wagonbakken zodanig hersteld, dat zij weer 25 jaar mee kunnen. De wagons zijn zo geschilderd, dat zij oud en gebruikt lijken. Ook is kunstmatig roest aangebracht. Het lijkt nu alsof ze al lang in de woestijn staan. Het geheel van vier treinwagons, die in een haakse vorm naast elkaar liggen, suggereert dat deze als trein in de woestijn van de rails is geraakt en zo is gestrand.

Over de wagons:
– Beige met rode strepen is een Umbauwagen B4yg van de Deutschen Bundesbahn. Deze wagons zijn gebouwd vanaf 1959. Het waren nieuwe bakken gebouwd op de onderstellen van vooroorlogse 2 en 3-assige wagons. Er zijn ruim 6500 stuks van gebouwd.
– 2 Wagons, de ene groen en de andere rood met beige bies zijn Schürzeneilzugwagens 74 784 Ffm. Dit zijn voormalige sneltreinrijtuigen welke tussen 1930 en 1952 zijn gebouwd. In 1982 gingen ze aan de kant. Diverse rijtuigen zijn bij Duitse museumbahnen terecht gekomen.
– Rood met crème bovenzijde is een Umbauwagen B3yg van de Deutschen Bundesbahn. Het is een voormalige 3-assige wagon gebouwd rond 1954. Hiervan zijn er ruim 4700 van gebouwd, welke het tot in de 80er jaren hebben volgehouden. Ze werden vooral gebruikt voor wat ze in Duitsland ‘Nahverkehr” noemen.

Op Facebook vond ik een mooie fotoreportage, hoogstwaarschijnlijk gemaakt door iemand van aannemersbedrijf KWS Infra in Leek.

Met dank aan ‘railtracker’ Paul voor het research werk van de treinwagons.

2 Reacties

 1. […] het logje van 6 november konden jullie het plaatsen van de rijtuigen zien. Afgelopen zondag was er “een kijkje op de […]

 2. mooi verhaal en erg mooie foto reportage is dit
  ik ben ooit eens in dierenpark emmen geweest
  is al lang geleden en leuk dat ze deze erg oude
  wagons gaan opknappen en komen ze dan weer
  terug in het nieuwe dierenpark mvg gregor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s